16 oktober 2018

Erasmus Food Lab opening

Op 16 oktober tussen 14.30-18.00 uur wordt Erasmus Food Lab officieel geopend door Arno Bonte, wethouder Gemeente Rotterdam, Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie. Wilt u hier ook bij zijn?

Wat is het Erasmus Food Lab?

Erasmus Food Lab beoogt een bijdrage te leveren aan onze positieve veranderingsmissie door de nadruk te leggen op het verbeteren van onze eetgewoontes en duurzame consumptie richting nieuwe globale leefgewoontes.

Vanuit het state-of-the-art Food Lab op de campus Woudestein, worden in samenwerking met consumenten, onderzoekers, koks en voedselprofessionals ideeën ontwikkeld voor een duurzame voedselcultuur vanuit een academische omgeving met focus op de mainstreaming en marketing van plantaardige alternatieven voor nu en de nabije toekomst.

Doelen

In het Food Lab gaan de faculteiten, studenten en organisaties/bedrijven een partnerschap aan voor het creëren van een grotere impact met betrekking tot hun duurzaamheidprogramma’s. Studenten worden ondersteund in hun onderzoek/thesis naar gedragsverandering richting een duurzame consument. Het bedrijfsleven kan direct profiteren van de onderzoeksresultaten.

De doelen van het Erasmus Food Lab zijn:

  • Het faciliteren van onderzoek voor het aansporen van consumenten richting gezonder, duurzamer en meer plantaardige voedselkeuzes;
  • Het opzetten van inspirerende en duurzame relaties met organisaties voor het delen van kennis over duurzame en gezonde lifestyles;
  • Het creëren en onderhouden van een multidisciplinair voedselonderzoek platform voor het ontdekken en delen van marktstrategieën richting duurzaam en gezond voedsel;
  • Het faciliteren van onderzoek met betrekking tot de perceptie van smaak, opmaak en gevoel van voedselbelevenis en de interactie van deze factoren in relatie met duurzame en gezonde voedsel keuzes.

Wilt u bij de opening van het Erasmsus Food Lab zijn? Meld u hier aan.

    Burgemeester Oudlaan 50
    3062 PA
    Rotterdam (Mandeville Building, begane grond)
Mel u aan