Moet die brocolli per se per stuk verpakt worden? De plastic soep is een groot probleem. Toch liggen er nog veel plastic verpakte groenten en fruit in de supermarkt. Tijdens de Food thema-avond ‘Plastic er maar in!’ op 19 februari bent u van harte uitgenodigd om uw visie over dit thema te delen.

Op dinsdag 19 februari presenteert R’damse Nieuwe om 19:30 uur in BlueCity de derde voedselthema-avond, deze keer over verpakkingen. Tijdens de Food thema-avond ‘Plastic er maar in!’ wordt het thema vanuit verschillende perspectieven besproken. Vanuit de consument, de wetenschapper, de producent en de supermarkt. Verschillende vragen komen aan bod: "Hoe kan ik als consument iets doen aan dit probleem?", "Is plastic eigenlijk wel zo slecht als we denken?" en "Biedt de verpakkingsvrije supermarkt uitkomst?"

Programma

19.15 – 19.30: Inloop

19.30 – 21.00: Programma met de volgende sprekers:

  • Dr. E.U. Thoden van Velzen: Senior onderzoeker verpakkingstechnologie aan Wageningen University & Research
  • Jeroen Schrama: Eigenaar van de enige Verpakkingsvrije winkel in Nederland
  • Michaël Wilde: Sustainability & Communications Manager bij Eosta: importeur van biologische groente en fruit

Moderatie door Guus Thijssen van Guustronomie

21:00: Afsluitende borrel

Eerdere thema-avonden

Bekijk hier het verslag van de eerste thema-avond: Of je worst lust?! over vleesconsumptie en lees hier het verslag dat AD Koken & Eten schreef over de tweede thema-avond over voedselverspilling.

Gratis tickets

Toegang is geheel gratis, maar wilt u gegarandeerd zijn van een plekje reserveer dan hier uw ticket! Wilt u van te voren een hapje eten bij BlueCity? Dat kan! Arabella van Food & Footnotes bereidt een ecotarian happy meal. Bestel hier uw eetticket.

Over BlueCity

BlueCity, gevestigd in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana, is een broedplaats voor innovatieve bedrijven waarin met brein, ballen, lef en lol wordt gewerkt aan een economie waarin afval niet bestaat. Een heuse voorbeeldstad voor de circulaire economie. Binnen BlueCity is plastic een hot topic, het materiaal heeft immers de nodige circulaire potentie. Niet alleen zijn een aantal gevestigde ondernemers binnen BlueCity dagelijks bezig met plastic, ook BlueCity zelf is actief in het gesprek rondom plastic. Zo ging afgelopen november de Plastic Design Challenge van start, werd de Facebook groep Plastic Pioneers waarin mensen tips & tricks delen voor een plastic-arm leven opgericht en lanceerde BlueCity het project Playground Plastic.

Gratis
  • Blue City, Maasboulevard 100
  • 3063 NS
  • Rotterdam
Reserveer ticket