13 december 2018

Seminar Agrifoodlabs

Ben je een (startende) ondernemer in de agri, food & feed sector en op zoek naar een agrifoodlab? Kom op 13 december naar de AgriFoodTech vakbeurs en ontmoet labs tijdens de seminar ‘Ondernemers & Agrifoodlabs: mismatch of gouden kans.'

Als beginnende of groeiende ondernemer heb je soms apparatuur en experimenteerruimte nodig waarover je zelf niet kunt beschikken. Wist je dat je daarvoor terecht kunt bij één van de 32 open agrifoodlabs in Nederland?

Download hier de kaart met 32 agrifoodlabs.

De Agrifoodlabs worden nog niet optimaal benut. Hoe kunnen we de sector verder brengen met behulp van deze labs? Praat mee op 13 december in de Brabanthallen in Den Bosch op het seminar 'Ondernemers & Agrifoodlabs: mismatch of gouden kans?’

Schrijf je nu in om mee te praten en inspiratie op te doen.

Programma seminar

 • 10.00 - Opening door Froukje Idema, programmamanager food,
  gemeente Ede.
 • 10.10 - Ondernemers en Agrifoodlabs: mismatch of gouden kans?
  In hoeverre zijn agrifoodlabs onmisbaar voor (startende)
  agrifood ondernemers die willen innoveren? De in
  Nederland beschikbare labs worden niet optimaal
  benut. Waar ligt dit aan? Bieden de labs wel de juiste
  faciliteiten aan en weten de ondernemers de labs wel
  te vinden? Paneldiscussie met Brightlabs, Labhotel,
  Grow Campus, Nutrilab, Visserij-innovatiecentrum en Huub Smulders, directeur
  van onderzoeksbureau ERAC.
 • Meet-the-lab Maak kennis met de verschillende labs Brightlabs, LabHotel, Nutrilab, Grow Campus en Visserij-innovatiecentrum tijdens rondetafelgesprekken.
  • 10:35 Ronde 1
  • 10:55 Ronde 2
  • 11:15 Ronde 3
 • 11:35 - Afsluiting
  Gelegenheid tot netwerken en gezamenlijke lunch.

City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda

Het seminar, georganiseerd door de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda, is onderdeel van de jaarlijkse vakbeurs AgriFoodTech in de Brabanthallen in Den Bosch. Centraal staat de vraag: Hoe kunnen we vernieuwing van het Nederlandse agrifood-systeem versnellen via de vele open agrifoodlabs in ons land?

Klik hier voor meer informatie over het City Deal-onderzoek naar Agrifood labs.

Nieuwe vormen van samenwerken

Froukje Idema, programmamanager Food bij de gemeente Ede, is voorzitter tijdens dit event. De ambitie is dat het seminar een startpunt gaat vormen voor allerlei nieuwe vormen van samenwerking tussen ondernemers en labs, tussen labs onderling en tussen de City Deal-steden. Daarom zijn ondernemers, ambtenaren en intermediairs van harte welkom om met elkaar in gesprek te gaan op dit seminar.

Doe je voordeel met dit seminar voor de ambities van je eigen organisatie. Bijkomende kans: je kunt het seminar combineren met een bezoek aan de vakbeurs AgriFoodTech. Daar kun je kennismaken met bijvoorbeeld één van de 100 exposanten, de hackaton ‘Redesign your AgriFood Business’ of de 'Autonomous Greenhouse Challenge'.

Gratis
  Diezekade 2
  5222 AK
  's Hertogenbosch
Meld je aan