Door: Amelia Oei 05 okt, 2017

Op zondag 15 oktober 2017 vindt in en rond de Markthal de Rotterdamse versie van World Food Day plaats. Op World Food Day Rdam krijgen bezoekers een kijkje in de keuken van foodondernemers in de regio Rotterdam. Naast excursies naar 12 foodbedrijven en de haven vinden er tal van activiteiten plaats rondom de thema’s: tech, lokaal, handel, brein en gezond.

World Food Day Rdam laat consumenten kennismaken met bedrijven uit het Rotterdam Food Cluster. Tegelijkertijd biedt dit bedrijven de mogelijkheid om in contact te treden met de consument. Op een gemiddelde zondag bezoeken 15.000 mensen de Markthal, tijdens World Food Day Rdam zullen dat een paar duizend meer zijn. Zo staan dit jaar o.a. Rijk Zwaan, Koppert Cress, LTO Noord, de Zuid-Hollandse Voedselfamilies en Rechtstreex in en rond de Markthal en zijn er excursies naar onder andere de Rotterdamse haven, Schmidt Zeevis, Euro-caps en Tomatoworld.

Rijk Zwaan promoot groenten bij de consument
Ieder bedrijf heeft belang bij World Food Day Rdam. Zo vindt Rijk Zwaan het belangrijk dat consumenten meer groenten gaan eten. Dit doet Rijk Zwaan door te laten zien waar groenten vandaan komen en wat een veredelaar doet. Voor Rijk Zwaan is het ook belangrijk om te weten wat consumenten wel en niet lekker vinden. Vandaar dat zij op World Food Day Rdam smaakonderzoek doen. Lees hier meer over de bijdrage van Rijk Zwaan.

Vers voedsel in de koelkastcontainer van Maersk
Om te laten zien dat Rotterdam één van de grootste foodhub ter wereld is, kan de consument een kijkje nemen in de koelkastcontainer van Maersk. Hierin worden de feiten en cijfers getoond van de voedseltransport van en naar Rotterdam.

Koppert Cress over de kracht van groenten
In de centrale kas geeft Herman Poos van Koppert Cress een presentatie over de kracht van groenten eten. In de stand van Natuurlijk! in de Markthal kunnen bezoekers kennismaken met de broccocress, een cress dat net zoveel goede stoffen bevat als een stronk broccoli.

LTO Noord verkleint kloof tussen stad en platteland
Land en Tuinbouworganisatie LTO Noord grijpt World Food Day Rdam aan om de kloof tussen stad en platteland te verkleinen. Stedelingen kunnen kennismaken met akkerbouwers en de machines waarmee zij werken zoals een combine en door GPS bestuurde tractor.

Volop carrièreperspectief binnen de foodsector
Op World Food Day Rdam laten verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven zien dat er volop carrièreperspectief is binnen de foodsector. Het Lentiz Life College verstrekt vanuit een gele schoolbus informatie over food opleidingen. Studenten gaan mee op excursie naar Euro-Caps om te zien wat de banen van de toekomst zijn. Euro-Caps produceert koffie capsules die in meer dan veertig landen ter wereld worden verkocht. Studenten van het Wellantcollege en Hogeschool Inholland staan bij de Aquaponics installatie om bezoekers tekst en uitleg te geven over het circulaire systeem.

Euro-Caps

In gesprek met Zuid-Hollandse Voedselfamilies over duurzamere voedselproductie
Leden van de Zuid-Hollandse Voedselfamilies waaronder Drees Peter van de Bosch van Willem&Drees, Drechtstadsboer, Booij Kaasmakers en Herenboeren denken na over duurzamere manieren van voedselproductie en gaan hierover in gesprek met de consument. Rechtstreex, ook lid van de Voedselfamilies hoopt tijdens World Food Day Rdam nieuwe klanten te kunnen werven voor hun heerlijke regionale producten.

Belang van gezond eten voornaamste reden deelname World Food Day Rdam
Educatie over voedselproductie en het belang van gezond eten is voor veel bedrijven de voornaamste reden om deel te nemen aan World Food Day Rdam.
Tomatoworld stelt haar deuren open voor VMBO leerlingen van de Young Business School LMC. Tijdens een speciale Educatiedag, georganiseerd door afdeling Onderwijs van de gemeente Rotterdam, gaan scholieren van zes basisscholen op bezoek bij de Aardbeienflat, de Lightroom en de stand van WUR Bleiswijk om alles te weten te komen over moderne teelttechnieken in de tuinbouw. Lees hier meer over deze nieuwe teelttechnieken.

Evenement foto lightbox

Euro-Caps en Schmidt Zeevis willen personeel aantrekken
Euro-Caps en Schmidt Zeevis verwachten de komende jaren te groeien en hopen daarbij geschikt personeel te vinden in Rotterdam en omgeving. Werkzoekenden kunnen via de excursies kennis maken met het bedrijf en de werkzaamheden die daar verricht worden. Lees hier meer over de bijdrage van Schmidt Zeevis.

Genoeg te beleven met 40 programmaonderdelen
World Food Day Rdam bestaat in totaal uit bijna veertig programmaonderdelen verzorgd door bedrijven uit het Rotterdam Food Cluster. Onder het motto ‘Doe, Ontdek en Beleef’ kunnen bezoekers van alle leeftijden kennis maken met de partijen die ons dagelijks voorzien van vers en gezond voedsel.

Het volledige programma, inclusief 12 excursies, is te vinden op: www.worldfooddayrotterdam.nl.

World Food Day Rdam wordt mogelijk gemaakt door:
partners_world-food-day-rdam