Bijeenkomst studiereis Fruit Logistica

Informatiebijeenkomst 18 april

Door: Sharon Janmaat 29 mrt, 2018

Woensdag 18 april organiseerde Rotterdam Food Cluster een informatiebijeenkomst voor studenten en bedrijven die deelnamen aan de studiereis naar de Fruit Logistica in Berlijn. Doel van de reis was studenten kennis te laten maken met de foodsector en hen te enthousiasmeren voor een carrière in de foodsector. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Siemens, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Group, Nature’s Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn deze stageplaatsen gerealiseerd.

48 studenten van verschillende opleidingen en opleidingsniveaus waren tijdens deze internationale beurs actief voor diverse foodbedrijven uit de Rotterdamse regio. De studenten voerden voor bovengenoemde foodbedrijven opdrachten uit zoals een markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van de hospitality op de beursstands.

Naar aanleiding van de opdrachten tijdens deze studiereis hadden verschillende groepen studenten de gelegenheid hun ervaringen met de kennismaking met de foodsector met ons te delen. Aansluitend hierop kregen de studenten een deelname-certificaat uitgereikt namens Maarten Struijvenberg, demissionair wethouder Werkgelegenheid en Economie van Rotterdam.

Zadkine studentes verzorgen hospitality stand GroentenFruit Huis

Studenten positief verrast over foodsector

Uit een enquête onder de deelnemende studenten blijkt dat de studenten positief verrast waren over hoe internationaal, innovatief, groot en veelzijdig de foodsector is. Een derde van de studenten had de sector al in beeld als potentiële werkgever. Van de overige groep gaf de helft van de studenten aan dat ze sinds deze studiereis de foodsector als potentiële toekomstige werkgever overwegen.

Fruit Logistica studenten - Rotterdam Food Cluster

Bent u er volgend jaar bij?

De terugkombijeenkomst is helaas al geweest. Wilt u volgend jaar als bedrijf of als onderwijsinstelling ook studenten inzetten op de Fruit Logistica in Berlijn? Meldt u dan aan als geïnteresseerde via dit e-mailadres.