Door: Adriaan van der Giessen 09 apr, 2019

Op dinsdag 2 april 2019 ontvingen Rotterdam Food Cluster en Rotterdam Partners een overheidsdelegatie uit Wales om kennis te delen over de aanpak voor economische ontwikkeling in de foodsector. De delegatie bezocht aansprekende foodbedrijven in regio Rotterdam waaronder Cosun Innovation Center, Groothandelsmarkt en Schmidt Zeevis om samenwerkings- en handelsmogelijkheden te onderzoeken.

Inspiratie voor circulaire projecten bij Cosun Innovation Center

De focus van Cosun Innovation Center op duurzaamheid binnen de agrarische sector sprak de delegatie aan. Cosun toonde concrete voorbeelden van het sluiten van kringlopen in energie en grondstoffen. Zo gaat restwater uit de bieten naar omliggende tuinbouwbedrijven en worden bietenstaartjes omgezet in groen gas. De delegatie uit Wales nodigde Cosun uit voor een tegenbezoek aan Wales om dergelijke circulaire projecten ook in Wales te implementeren.

Groothandelsmarkt: e-commerce en last mile logistiek

Tijdens het bezoek aan de Groothandelsmarkt verdiepte de delegatie zich in het fijnmazige en stedelijke voedselsysteem. Er werd uitgebreid stilgestaan bij de plannen voor de herontwikkeling en uitbreiding van de Groothandelsmarkt. De delegatie kreeg onder andere nieuwe inzichten over e-commerce en ‘last mile’ logistiek binnen de groothandel.

Wales Groothandelsmarkt

Nieuwe afzetmogelijkheden bij Schmidt Zeevis

Tot slot kreeg de delegatie een kijkje achter de schermen bij Schmidt Zeevis. De enorme diversiteit van soorten vis uit de gehele wereld en de hoge kwaliteit maakten indruk op de delegatie. Het is geen onbekende wereld voor de bezoekers uit Wales, aangezien Wales ook een belangrijke visserijsector heeft. In de winkel van Schmidt Zeevis troffen zij zelfs producten uit Wales aan. Dit was een mooie aanleiding om nieuwe afzetmogelijkheden te bespreken voor de visserij uit Wales bij Schmidt Zeevis. Deze succesvolle dag werd afgesloten onder het genot van verse vis en een drankje.

Wales Schmidt Zeevis

Aanmelden voor bedrijfsbezoek?

Wilt u uw bedrijf ook aanmelden voor toekomstige bedrijfsbezoeken van delegaties? Neem contact op voor meer informatie met Adriaan van der Giessen.

Neem contact op