Door: Adriaan van der Giessen 19 jul, 2017

Zo’n 70 ondernemers en 800 medewerkers verhandelen op de Rotterdamse Groothandelsmarkt elk jaar miljoenen aan vis, vlees, groente, fruit en levensmiddelen. Beleggingsfonds Urban Industrial maakt plannen voor een nieuw modern complex, waar kruisbestuiving tussen ondernemers gestimuleerd wordt.

Multiculturele foodhub
Het multiculturele aanbod op de Groothandelsmarkt is ongekend divers en is bestemd voor de regio en ver daarbuiten. Rotterdam wil deze succesvolle foodhub nóg prominenter op de kaart zetten. Gemeente Rotterdam verkocht het gedateerde gebouw aan beleggingsfonds Urban Industrial, dat het transformeert tot een modern handelscomplex met een verdubbeld vloeroppervlak. Door het nieuwe en slimme ontwerp komt er meer ruimte voor bedrijvigheid wat resulteert in meer werkgelegenheid in de foodsector.

Toekomstbestendig
De Groothandelsmarkt bestaat sinds 1969 en omvat meerdere deelmarkten waar verschillende goederen worden verhandeld, zoals vleeswaren, vis, groenten, fruit, bloemen en levensmiddelen. De markt is gelegen in de Spaanse Polder in Rotterdam en huisvest ongeveer 70 verschillende bedrijven. De herontwikkeling zorgt ervoor dat de Groothandelsmarkt weer toekomstbestendig is. In het nieuwe concept gaat veel aandacht naar duurzaamheid, bijvoorbeeld door het scheiden van afvalstromen, het gebruik van efficiënte koelinstallaties en slimme logistiek. Door de logistieke routes anders te organiseren kan er een overdekt binnenterrein gerealiseerd worden dat moet zorgen voor nog meer samenwerking tussen ondernemers. Moderne faciliteiten maken het ondernemen bovendien makkelijker.

Bekijk hier de video van Rijnmond TV: