Door: Sharon Janmaat 21 feb, 2019

Op 4 en 5 oktober 2018 vond de eerste editie van studentenevent Markt Match plaats. Het werd een groot succes. Jongeren bedachten innovatieve concepten op het gebied van plantaardig eten, voedselverspilling en het werven van jong talent. De Maassilo werd omgetoverd tot een inspirerende food experience om zo de jonge generatie te enthousiasmeren en te verbinden aan de foodsector in de regio Rotterdam. De oogst van dit event is nu gebundeld in een handig boekje met 15 innovatieve concepten die de foodsector op zijn kop kunnen zetten. Nieuwsgierig geworden? Download hieronder het boekje.

Concepten rondom plantaardig eten, voedselverspilling, jong talent

Twee dagen lang werkten jongeren tussen de 17 en 25 jaar van verschillende opleidingen in teams aan uitdagingen van én met wereldspelers uit de regionale foodsector.
Dit waren thema’s op het gebied van plantaardig eten, voedselverspilling en het werven van jong talent. Lees in dit boekje alles over de thema’s en innovatie concepten.

Download het boekje
Winnaars Markt Match
Prijsuitreiking van Markt Match. Van links naar rechts: Steven Martina, CEO The Greenery, Irenke Meekma, Algemeen Directeur Bakker Barendrecht, het winnende team ‘Goed Brood’, Sharon Janmaat, projectmanager Rotterdam Food Cluster, André Dijk, CQO Hessing Supervers, Johan in ’t Veld, CEO Coolfresh en Coen Struijs, Accountmanager Groot Zakelijk Rabobank.

Winnende foodconcepten Markt Match

De winnaar van Markt Match was ’Goed Brood’, hét alternatief voor de gewone boterham. In dit brood is meer dan 50% restgroente verwerkt zonder de smaak van het brood te veranderen en met behoud van de voedingsstoffen. De tweede prijs ging naar ‘Happy Confetti’; groenteconfetti voor kinderen die toe te voegen is aan iedere maaltijd. Met deze confetti bestaande uit reststromen van broccoli, wortel, pastinaak, bloemkool en biet, wordt elke maaltijd een feestje. De derde prijs ging naar ‘Smartfood’; gepersonaliseerd voedingsadvies gebaseerd op de inhoud van je koelkast. Een laser in de koelkast houdt precies bij wat er in ligt en welke groenten en fruit eetrijp zijn. Elke dag een verse maaltijd op basis van jouw voorkeuren.

Benieuwd naar de andere concepten? Download hieronder het boekje met alle 15 innovatieve concepten.

Bijdragen aan Markt Match 2020?

GroentenFruit Huis wil samen met foodbedrijven uit regio Rotterdam een vervolg geven aan dit succesvolle studentenevent. Wilt u meer weten over Markt Match 2020 en wat het u kunt opleveren?

Neem contact op
Markt Match boek voorkant
Download Markt Match foodconcepten Download (1.29 Mb)