Door: Eline van den Hout 11 nov, 2020

Wereldwijd transporteren schepen voortdurend lege containers. Dit komt omdat er niet in elk land evenveel export als import is. Lege containers verschepen is zonde en onnodig, vindt K-Tainer Leasing B.V. & Trading B.V. Daarom past het bedrijf een duurzame, efficiënte oplossing toe: one-way containers. Een werkwijze waarbij containerrederijen, logistieke dienstverleners en exporteurs lading transporteren in verkochte containers. K-Tainer is de enige containerhandelaar ter wereld met een Lean & Green ster voor deze werkwijze.

Lean & Green stimuleert bedrijven hun CO2-uitstoot te verminderen bij logistieke werkzaamheden, zoals transport. Met behulp van Lean & Green kan K-Tainer per containertransport de CO2-reductie uitrekenen. Daarvoor kreeg het bedrijf een ster. “Wij zijn erg trots op onze Lean & Green ster. Het is voor ons belangrijk bij te dragen aan een milieuvriendelijkere wereld”, zegt CEO Walter Ferreira.

One-way containers

K-Tainer handelt wereldwijd in containers. Om ervoor te zorgen dat deze containers niet leeg op transport gaan, laat het bedrijf de containers gratis gebruiken door transporteurs. Als de containers op plaats van bestemming arriveren worden ze gelost en blijven ze achter bij de partij die ze van K-Tainer heeft gekocht. Zo gaan er ook geen lege containers terug en dat scheelt veel CO2-uitstoot. Er zijn immers minder transporthandelingen en extra kilometers worden vermeden als er minder lege containers worden vervoerd. Voor one-way containers zijn dus drie factoren van belang: een partij die de container van K-Tainer koopt, een transporteur met lading en een overschot of tekort aan containers.

Arnoud Verhey Fotografie

“Voor transporteurs is het gebruik van one-way containers heel voordelig. Zij gebruiken onze containers gratis omdat ze al op de eindbestemming verkocht zijn. Tegelijkertijd reduceren ze de CO2-uitstoot, doordat ze een container vullen die anders leeg op transport zou gaan én omdat er na het transport geen container terug moet”, aldus Walter. In het Cabotage Portal op de website van K-Tainer zien transporteurs aan welke landen het bedrijf containers heeft verkocht. Heeft de transporteur lading voor een van die landen en is er weinig tot geen lading die retour komt? Dan kan hij de container reserveren. “Als de transporteur wil weten hoeveel CO2-uitstoot hij op deze wijze bespaart, rekenen wij dat uit. Een accountant van Lean & Green heeft onze berekening getoetst, zodat de transporteur zeker weet dat uitkomst klopt.”

De komende jaren wil het bedrijf de samenwerking met Lean & Green voortzetten en nieuwe, duurzame processen ontwikkelen. Zowel binnen K-Tainer zelf als binnen de hele transportketen. Walter: “Of we daar nu een ster voor krijgen of niet; ik ga graag de dialoog aan met andere bedrijven om te bespreken hoe we elkaar verder kunnen helpen op dit gebied.”

"Als de transporteur wil weten hoeveel CO2-uitstoot hij op deze wijze bespaart, rekenen wij dat uit. Een accountant van Lean & Green heeft onze berekening getoetst, zodat de transporteur zeker weet dat uitkomst klopt."

Verbouw van gewassen in temperatuur gecontroleerde containers

Niet alleen K-Tainer zet zich in voor duurzaamheid, ook een goede klant van het bedrijf: Green Simplicity. De ondernemers maken LED-onderzoeksystemen voor telers, kwekers en onderzoeksinstellingen. Hiervoor gebruiken ze op dit moment temperatuur gecontroleerde containers van K-Tainer, waarin ze onder andere koelmachines en LED-verlichting plaatsen. Zo creëren ze een atmosfeer waarin gewassen kunnen groeien.

“Het is echt een gaaf concept. Ze hebben onze containers omgebouwd tot mobiele klimaatcellen. Heel bijzonder dat er planten in kunnen groeien op zo’n duurzame wijze”, zegt Walter. K-Tainer modificeert zelf ook containers. Regelmatig bouwt het bedrijf ze om tot bars, kantoren, zwembaden, werkplaatsen, bibliotheken en energiezuinige, comfortabele woningen. Maar de corebusiness van K-Tainer is leasen, verkopen en verhuren van containers.

Green Simplicity

Meer opdrachten door de coronapandemie

Walter: “Ook tijdens de coronapandemie heeft ons bedrijf nog veel werk. De pandemie veroorzaakt verschuivingen binnen de transportwereld. Wij hebben hierdoor juist meer aanvragen gekregen. Voornamelijk op gebied van opslag, omdat veel transporten niet meer doorgingen. Bovendien doen we nu zaken in een aantal nieuwe landen, waaronder Australië, de Verenigde Staten, Canada en Pakistan. Hier gaan onze one-way containers nu ook naartoe.”

Ben je geïnteresseerd geraakt in de werkwijze van K-Tainer? Hier vind je meer informatie.