Door: Justin Streuper 20 sep, 2019

Tijdens het World Food Festival op 11, 12 en 13 oktober beleef je de wondere wereld van ons eten. Ga mee op excursie, zie hoe ons eten wordt geproduceerd, ervaar hoe producten worden verwerkt én proef! www.worldfoodfestival.nl

Ons eten legt een bijzondere reis af voordat het op een bord belandt. Tijdens excursies en de festivaldag op de Binnenrotte ontdek je hoe de voedselketen in elkaar zit. En ontmoet je de ondernemers die zich dag in dag uit inzetten voor verse en gezonde voeding. In een straal van 30 kilometer om Rotterdam is de hele voedselketen aanwezig. Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding,  logistiek, consumeren en afvalverwerking.

 

Ruim 40 excursies

Op zaterdag 12 oktober zijn er ruim 40 excursies in de regio. Leer bijvoorbeeld over het nut van bloemrijke akkerranden of ga op een ‘vers les’ bij Albert Heijn. Liever echt Rotterdams bier proeven of een ‘patat college’ van de enige echte Patat koning van Rotterdam? Hoe smaakt no-waste cooking en hoe ruiken de kruiden bij de Rotterdamse munt? Je komt dit weekend ogen en neuzen te kort. En op zondag 13 oktober ervaar en proef je op de Binnenrotte hoe alle onderdelen van de voedselketen samenkomen.

Het World Food Festival is een initiatief van de gemeente Rotterdam (initiatief van Rotterdam Food Cluster) in samenwerking met de gemeente Westland, de gemeente Hoeksche Waard, de gemeente Barendrecht, Rotterdam Circulair, Glastuinbouw Nederland, LTO Noord, de Markthal en de Rabobank.