Door: Redactie 11 okt, 2018

Koppert Cress, een bedrijf in microgroenten, heeft de missie om Nederland het gezondste land van de wereld te maken en voeding daar een prominente plek in te geven. Deze missie kan alleen volbracht worden door de krachten in de regio te bundelen. Koppert Cress vertelt het verhaal van de foodsector in verschillende netwerken. Het imago van de foodsector kan en moet verbeterd worden vindt Natasja van der Lely, Strateeg Voeding & Gezondheid bij Koppert Cress. Daarin speelt Markt Match een belangrijke rol. Tijdens deze student challenge op 4 en 5 oktober gingen 200 studenten aan de slag met uitdagende vraagstukken, o.a. op het gebied van plantaardig eten, uit de foodsector.

Gezonde missie

Van der Lely over de gezonde missie van Koppert Cress: ‘We hebben een mooi gezond product, maar onze ambities gaan verder. We zien het als onze missie om Nederland hét gezondste land van de wereld te maken. We geloven dat we de kracht, de kennis, de middelen en de partijen hebben om dit voor elkaar te krijgen. We zoeken de samenwerking op met de medische wetenschap, overheden en de maatschappij. Zo steunen we bijvoorbeeld Student en Voeding; een groep geneeskundestudenten loopt een jaar bij ons mee om te kijken hoe met voeding preventief het verschil gemaakt kan worden.’

cressen overzicht

Verhalen vertellen over de foodsector

Koppert Cress is een pionier in de foodsector. ‘We geloven heel sterk in de waarde van groente en dat willen we aan iedereen vertellen. We worden op veel plekken uitgenodigd om ons verhaal te vertellen en we zijn actief in diverse netwerken, zoals Voeding Leeft, Dutch Cuisine en Food Squad. Deze netwerken bieden ons de mogelijkheid om de verhalen uit de sector te blijven vertellen en kansen te creëren voor business development. Het netwerk van het Rotterdam Food Cluster is voor ons heel belangrijk. Door de samenwerking met Rotterdam Food Cluster gaan we ook echt aan de slag met projecten zoals bijvoorbeeld Markt Match’, aldus Van der Lely.

‘De nieuwe generatie medewerkers heeft een andere behoefte. Het gaat niet meer alleen om geld verdienen, maar om werken voor een bedrijf waarbij je je goed voelt en waar je van meerwaarde kan zijn.’

Natasja van der Lely Strateeg Voeding & Gezondheid Koppert Cress

Markt Match belangrijke rol in imagoverbetering foodsector

Het imago van de foodsector kan en moet verbeterd worden vindt Van der Lely. Daarin kan Markt Match een belangrijke rol spelen. ‘Door in een open structuur zoveel mogelijk vakgebieden en ideeën bij elkaar te brengen, verwacht ik dat er innovatieve oplossingen ontstaan. Door Markt Match willen we de verhalen uit de sector vertellen en laten zien wat hier gebeurt. Zo hopen we studenten te interesseren voor de foodsector en daarmee de toekomst in gang te zetten. Ik hoop dat er toffe ideeën uit komen, waardoor zelfs innovators uit de sector verrast worden. Ik ben bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar een oplossing hoe je met gedragsverandering van de consument omgaat. Hoe zorgen we ervoor dat de maaltijd weer een centrale rol speelt in ons leven? Zodat mensen weer de tijd nemen om te eten in plaats van even snel tussendoor eten. Sinds ik hier werk is eten voor mij echt een rustmoment op de dag’, aldus Van der Lely.

Benieuwd naar de innovatieve concepten die studenten bedacht hebben tijdens Markt Match? Lees hier meer.

Investeren in vitaliteit medewerkers

De gezondheid van medewerkers staat voor Koppert Cress op nummer één. In het bedrijfsrestaurant is het zuurstofgehalte precies op het juiste niveau en krijgen de medewerkers iedere dag gratis een gezonde lunch aangeboden. ‘We investeren graag in de vitaliteit van onze medewerkers. De nieuwe generatie medewerkers heeft een andere behoefte. Het gaat niet meer alleen om geld verdienen, maar om werken voor een bedrijf waarbij je je goed voelt en waar je van meerwaarde kan zijn. Wij bieden een mooie missie, iets wat verder gaat dan zoveel mogelijk geld verdienen. Hier kun je hét verschil maken. Er worden ook veel nieuwe functies gecreëerd. Zelf ben ik binnengekomen op een functie die nog niet bestond’, vertelt Van der Lely.

Wil je ook bijdragen aan de gezonde missie van Koppert Cress? Bekijk hier de vacatures.

Cressen voor de gastronomie wereldwijd

Koppert Cress is gespecialiseerd in cressen: zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. De gebruikers zijn voor het grootste deel chefs, restaurants, cateraars en hotels. ‘Wij ontwikkelen ons assortiment ‘Architecture Aromatique’ met een grote ambitie om mensen te inspireren verder te kijken dan morgen. Koppert Cress is wereldwijd de grootste in cressen, omdat we in een niche opereren vanuit een marktgedreven strategie. We kijken continu naar de behoeften van onze gebruikers en ontwikkelen door co-creatie nieuwe producten of toepassingen’, vertelt Van der Lely.