Door: Redactie 22 feb, 2019

Leerlingen uit 5 vwo van het Emmauscollege bedenken in opdracht van Tuinderij Vers nieuwe gezonde gemaksproducten voor jongeren. Deze samenwerking geeft Tuinderij Vers meer inzicht in de behoefte van de jonge doelgroep en de leerlingen krijgen alvast een beeld van de carrièremogelijkheden in de foodsector. Zowel de leerlingen van het Emmauscollege als Tuinderij Vers hopen in juni 2019 goede ideeën voor een gezonde snack en verpakkingsmogelijkheden op te leveren.

Leerlingen voeden Tuinderij Vers met info over behoeften jongeren

Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben, kunnen het M-Excellent programma op het Emmauscollege volgen. In groepen van vier leerlingen werken ze aan een opdracht voor een bedrijf. Op deze manier kunnen de leerlingen al in een vroeg stadium kennismaken met het bedrijfsleven. Tuinderij Vers is één van de bedrijven die studenten graag uitdaagt. ‘Aan welke gezonde gemaksproducten heeft de jonge generatie behoefte?’ is de centrale vraag van het onderzoek. ‘De leerlingen zijn enthousiast van start gegaan’, vertelt Krijn van der Bok, Commercieel Manager bij Tuinderij Vers. ‘We verwachten dat de leerlingen ons een aanvullend beeld kunnen geven van de behoeften van jongeren tussen de 15 en 25 jaar. En de hoop is dat er leuke ideeën uit komen voor nieuwe gezonde groentesalades of snacks die jongeren zowel onderweg als thuis kunnen nuttigen. Daarnaast zijn we ook benieuwd naar mogelijke duurzame verpakkingen.’

Tuinderij Vers vindt het belangrijk om zo goed mogelijk aangesloten te zijn op de nieuwe generatie en de veranderingen in de samenleving. ‘De leerlingen kunnen ons het beste voeden met informatie over deze nieuwe generatie.’ Naast deze opdracht voor het Emmauscollege biedt Tuinderij Vers ook stageplaatsen voor mbo en hbo. ‘We willen jongeren graag enthousiast maken om te werken in de foodsector. In de hoop hier straks de pareltjes uit te halen en eventueel een mooie functie binnen Tuinderij Vers te kunnen bieden. Onze branche heeft een grote behoefte aan goed opgeleide en geïnteresseerde mensen’, aldus Van der Bok.

Tuinderij Vers gezonde snack

Leerlingen inspireren andere jongeren om bewust en gezond te eten

De leerlingen zijn mede geïnspireerd door de M-Excellent groep die vorig jaar het videoplatform Fibes NL heeft opgezet. Met dit platform wilden de leerlingen andere jongeren inspireren om gezond te eten. ‘Dit was echt heel goed gegaan en daarom lijkt het ons leuk om ook zoiets te doen’, vertelt Laura Lignos, 5 vwo leerling op het Emmauscollege, enthousiast over de opdracht bij Tuinderij Vers. ‘Zelf werk ik in de supermarkt en zie ik de producten van Tuinderij Vers dagelijks voorbij komen. Ik had geen idee hoe deze producten gemaakt worden, dus dat is heel leuk om nu gezien te hebben.’ Ook voor 5 vwo leerling Arriyan Bager is deze opdracht op het lijf geschreven. Vanuit zijn eigen bedrijf zet Arriyan fitness- en voedingsschema’s op. Arriyan: ‘Wat nu al uit ons onderzoek blijkt, is dat veel jongeren wel bewust en gezond willen eten, maar dat het nog niet helemaal wordt geaccepteerd door de sociale omgeving. Samen met de andere leerlingen uit het M-Excellent programma wil ik ervoor zorgen dat jongeren gezonder en bewuster gaan leven.’

Resultaten onderzoek in juni

Zowel de leerlingen van het Emmauscollege als Tuinderij Vers hopen in juni op goede ideeën voor een gezonde snack en verpakkingsmogelijkheden. Wilt u op de hoogte blijven van de resultaten? Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina. Ook kunt u ons volgen via LinkedIn, Facebook, en Twitter.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven binnen foodsector

De foodsector digitaliseert, verduurzaamt en innoveert met enorme snelheid. Deze internationale omgeving biedt onderzoeks- en onderwijsinstellingen, werknemers en ondernemers van morgen volop kansen. Samen met het bedrijfsleven, kennis- en opleidingsinstituten stimuleert Rotterdam Food Cluster het innovatievermogen van de sector en bereiden we de nieuwe generatie voor op de toekomst.

Over Tuinderij Vers

Tuinderij Vers is een modern groenteverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit tot kant-en-klare en panklare producten.Tuinderij Vers levert aan groothandels, supermarkten en foodservice een assortiment panklare groenten, groentemixen, slamelanges, rauwkosten en kant-en-klare maaltijdsalades in diverse verpakkingen. Tuinderij Vers hecht veel waarde aan voedselveiligheid, hygiëne, gebruiksgemak. en duurzaamheid. De productie wordt gerealiseerd met een modern machinepark, goede afspraken met grondstoffenleveranciers, eigen transport en enthousiaste betrokken medewerkers.

Over Emmaus M(aatschappij)-Excellent

Het Emmauscollege wil uitmuntende leerlingen stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Leerlingen uit 5 vwo met M-vakken kunnen deelnemen aan het excellentieprogramma ‘M-excellent’. Dit programma is bedoeld voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging en dit aankunnen. Ieder jaar selecteert het Emmauscollege ongeveer 12 leerlingen uit 5 vwo die een deel van haar lessen mag invullen binnen het kader van het M-excellent programma.