Door: Amelia Oei 13 apr, 2017

In de week van 20 maart runden vijf boeren en tuinders uit de regio een week lang de pop-up shop GersVers in de Wereld van Smaak in Rotterdam. Bezoekers van de Markthal proefden en beleefden hier verse producten uit de directe omgeving van Rotterdam.

Met quinoa van Boer en Zus, peren van Toppear, sla van TopKrop, zuivel van Delflandshof en biologische producten van Bioaanhuis had de pop-up store genoeg te bieden.

Wat wil ‘de Rotterdammer’?

De lokale voedselproducenten zijn in het centrum op zoek gegaan naar de smaak en wensen van ‘de Rotterdammer’. De feedback gebruiken ze om hun product én de verkoop ervan naar de stad verbeteren. Volgens Lena Zevenbergen van Toppear is het een unieke kans om haar sappige peren als snack voor onderweg te promoten. “Ik wil graag weten hoe mensen hun peer het liefste eten als ze naar hun werk gaan: met een servet, een vork of misschien wel met een handschoentje?

Kringloopboer Jan van der Kooij wil mensen vooral zijn zuivelproducten laten proeven, want dan zijn ze vaak direct verkocht. “Omdat we onze melk niet zuiveren zijn mensen vaak verbaasd over hoe zoet en vol de smaak is. Hierdoor hoef je helemaal geen extra klontje suiker in je cappuccino.”

Vers voedsel uit de achtertuin van Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb bracht, samen met collega burgemeesters Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland en André Borgdorff van de Binnenmaas en Hoeksche Waard, ook een bezoek aan de pop-up shop. “GersVers staat voor vers voedsel uit de achtertuin van Rotterdam. Ik ondersteun dit initiatief van harte, want het draagt bij aan de werkgelegenheid in de lokale foodsector en stimuleert gezond eetgedrag onder Rotterdammers”, aldus burgemeester Aboutaleb.

Bekijk hier de video van GersVers in de Markthal.

Onderdeel van Masterclass Stad-Platteland

GersVers is onderdeel van de Masterclass Stad-Platteland, een coaching- en matchmakingstraject voor voedselproducenten uit de regio die hun afzet naar de stad willen vergroten. De Masterclass wordt georganiseerd door Rotterdam Food Cluster en Wageningen University & Research.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de Masterclass en/of de deelnemers?
Neem contact op met Amelia Oei.