Door: Sharon Janmaat 22 aug, 2017

Ieder half jaar organiseert Rotterdam Food Cluster een bijeenkomst, waarbij wij samen met ondernemers, bestuurders, kennisinstellingen en andere stakeholders vooruit kijken naar nieuwe projecten in de regio. Ook zullen we terugblikken op de resultaten die we afgelopen maanden hebben geboekt. Naast het verstrekken van informatie hopen wij dat er interessante discussies zullen plaatsvinden.

Het programma (onder voorbehoud) ziet er als volgt uit:

  • 15:30 uur – Ontvangst
  • 16:00 uur – Welkom door Sharon Janmaat
  • 16:05 – 18:00 uur – Sprekers en discussie
  • 18:00 uur – Afsluiting en borrel

Sustainable Food lab Pinar Coskun – Projectmanager Sustainable Food Lab – Erasmus Universiteit Rotterdam
De Erasmus Universiteit Rotterdam zet actief in op duurzame voeding. Veel onderzoek richt zich op goedkoper, groter, sneller of slimmer aanbod. Met het Sustainable Food Lab onderzoekt Erasmus de consumentenbehoefte.
Initiatiefnemer Pinar Coskun vertelt wat die kennis over de “Next Consumer” voor u kan betekenen.

Food for the Future Maarten Struijvenberg – Wethouder Werkgelegenheid en Economie – Gemeente Rotterdam / Jack van der Vorst – Algemeen Directeur Social Sciences Group – Wageningen University & Research
Om de ondernemers en medewerkers van de toekomst op te kunnen leiden richtten 7 onderwijsinstellingen een samenwerkingsverband op om de beschikbare kennis uit alle bestaande initiatieven te delen en aanvullend onderzoek te doen naar nieuwe businessmodellen voor de Foodsector. Maarten Struijvenberg licht het belang van ‘Food for the Future’ toe. Wageningen University & Research sluit zich aan bij dit initiatief en Jack van der Vorst vertelt u waarom.

Banking for Food Gerard Zwartkruis – Directeur Bedrijven – Rabobank Rotterdam
Gerard Zwartkruis neemt ons mee in het programma  Banking for Food, het belang van World Food Day en de noodzaak van samenwerking in de regio.

 

banking for food

Groothandelsmarkt Jan Brouns – Managing Partner – Urban Industrial
De Groothandelsmarkt op de Spaanse Polder wordt herontwikkeld met zowel fysiek als conceptueel een zeer hoog ambitieniveau. Jan Brouns blikt vooruit naar het perspectief van de markt op het gebied van duurzaamheid en vernieuwing, en hoe dit een impuls kan zijn voor het hele Food Cluster.

Student event voor AGF marketing Johan in ’t Veld – CEO – Coolfresh
Tijdens een brainstorm met bedrijven uit de hele keten over de gewenste marketing van ons Food Cluster, werd de wens uitgesproken om de marketing vooral door jongeren te laten bepalen. Tijdens een groot event vragen wij studenten met allerlei specialisaties voor u de marketingstrategie te bepalen. Hoe u hierin een rol kan spelen horen we van Johan in ’t Veld.

Food startups in het ECE Martin Luxemburg – Directeur – Erasmus Centre for Entrepreneurship
Het Erasmus Centre for Entrepreneurship is als kenniscentrum voor ondernemerschap betrokken bij het helpen van Food Startups. Binnen het startersprogramma Get Started is speciale aandacht voor startende food ondernemers die, met getoetste methodieken, begeleiding en coaching krijgen bij het starten van hun bedrijf. Daarnaast is op de ECE Campus ruimte voor Food Startups om te werken.  Martin Luxemburg deelt de succesformule van het ECE en hoe gerenommeerde bedrijven en startups elkaar kunnen versterken.

Vakevent Groente en Fruit helden Frans Peter Dechering – Projectmanager – VEG
In de RDM Onderzeebootloods komen op 20 en 21 juni de helden bij elkaar uit de groente-en fruitbranche. Producenten, bloggers, koks, handelaren en andere specialisten ontmoeten elkaar om innovaties te delen en te netwerken. Wat dit event voor u kan betekenen, hoort u van Frans Peter Dechering.

Bereikbaarheid Erasmus Paviljoen
Adres: Burgemeester Oudlaan 350, 3062 PA Rotterdam.
Het Erasmus Paviljoen is gelegen op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Klik hier voor de routebeschrijving.

Bent u er ook bij?
U kunt zich tot 15 september hier aanmelden.
Graag tot ziens op 20 september!