Door: Amelia Oei 14 sep, 2017

Tomatoworld wil de consument ervan bewust maken dat voedsel niet zo vanzelfsprekend is. In Nederland hebben we een overdaad aan voedsel en veel te maken met voedselverspilling. Wereldwijd wordt 1,3 miljard ton voedsel per jaar weggegooid. Daarnaast lijdt een ander deel van de wereldbevolking honger. Onze huidige wereldwijde voedselproductie volstaat niet voor de groeiende wereldbevolking. In Tomatoworld maakt de bezoeker kennis met de Nederlandse glastuinbouw, innovatieve teelttechnieken en kennis, die op een duurzame manier kunnen bijdragen aan de oplossingen voor de wereldvoedselproblematiek.

Duurzaam imago glastuinbouw versterken
Er is veel onwetendheid bij de gemiddelde Nederlander over de glastuinbouw in Nederland. Nog steeds wordt er gedacht dat er veel gif wordt gebruikt. In de kas met 80 soorten tomatenrassen laat Tomatoworld tijdens World Food Day zien hoe tomaten worden geteeld en hoe er gewerkt wordt met biologische gewasbescherming. ‘Op een duurzame manier, met zo min mogelijk water en weinig fossiele brandstoffen, kunnen we een heel smaakvol product telen. Veel kinderen denken tegenwoordig, door al het voorverpakte voedsel, dat producten uit de fabriek komen en weten niet meer dat het uit een zaadje groeit en er een heel proces aan vooraf gaat voordat het op ons bord ligt,’ vertelt Miranda van den Ende, Algemeen Manager bij Tomatoworld.

tomatoworld glastuinbouw

Bewuste keuze
Door deze bewustwording hoopt Tomatoworld dat consumenten zuiniger met eten omgaan en een bewuste keuze maken. ‘Uiteindelijk heeft iedereen zelf invloed op de wereldvoedselvoorziening en hun eigen gezondheid. Verse en onbewerkte producten zijn beter voor de gezondheid. De smaken zijn puurder en zitten boordevol nutriënten die wij nodig hebben,’ aldus van den Ende.

Tomaten proeven
Normaal gesproken is de tomatenkas niet toegankelijk voor de consument, maar op 15 oktober zet Tomatoworld haar deuren open voor iedereen die wil weten hoe tomaten geteeld worden en uiteraard is er ook heel veel te proeven.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor de excursies op www.worldfooddayrotterdam.nl

Over World Food Day Rdam op 15 oktober
World Food Day Rotterdam op 15 oktober wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Food Cluster (initiatief gemeente Rotterdam). Tijdens World Food Day brengen we Rotterdammers in contact met de foodbedrijven in de regio en laten hen zien en ervaren dat de foodsector in onze regio zeer veelzijdig, innovatief en internationaal is. Ook informeren wij hen over het het enorme carrièreperspectief voor professionals op alle niveaus en disciplines binnen onze foodsector.