Door: Roza 23 jun, 2020

Wat zijn de belangrijkste logistieke vraagstukken voor de Duitse retail? En hoe kunnen Nederlandse dienstverleners of toeleveranciers helpen die op te lossen? Dat vroegen Rotterdam Food Cluster en GroentenFruit Huis aan Duitsland Desk Agri, Food & Flowers. Doel van het project ‘Smart Fresh Logistics D-NL’ is samenwerking tussen Duitsland en Nederland stimuleren om de verslogistiek duurzamer te maken.

“Verschillende recyclingsystemen in Duitsland en Nederland.” “Moeite met op peil houden van een lage temperatuur in de ‘last mile’.” Dat is een greep uit de knelpunten die naar voren kwamen uit het onderzoek naar verbetering van de verslogistiek richting Duitsland. Jochem Wolthuis van Duitsland Desk interviewde Nederlandse en Duitse ondernemers en brancheorganisaties die actief zijn in de AGF-keten, op het gebied van logistiek, verpakking, dienstverlening. Hij deed dit samen met de Duitse studente Johanna Gärtner die Internationale Food & Business aan de HAS in Den Bosch studeert.

Bestaande ‘Smart Logistics’-projecten uit Rotterdam blijken onbekend in Duitsland. Daarom zal er een Duits-Nederlandse werkgroep komen. Deze zet een grensoverschrijdend slim logistiek project op om de geconstateerde knelpunten aan te pakken. Ook verbetert die de communicatie over lopende initiatieven.

Samenwerking met DFHV

Dr. Andreas Brügger, algemeen directeur van de Duitse AGF-brancheorganisatie Deutscher Fruchthandelsverband (DFHV), is betrokken bij Smart Fresh Logistics D-NL. DFHV is de landelijke brancheorganisatie voor alle bedrijven die handelen in verse groenten en fruit (onder meer afzetorganisaties, producentenorganisaties, groothandel, importeurs, exporteurs en retailers). De organisatie is vergelijkbaar met het Nederlandse GroentenFruit Huis.

Waarom is goed contact met Rotterdam belangrijk voor Duitse handelsbedrijven?

“In de supply chain van bederfelijke goederen betekent elk bespaard uur geld, omdat je niet alleen tijd wint, maar ook kwaliteit en versheid. Sinds in Europa vrij verkeer van goederen en personen geldt, heeft Rotterdam voor Duitsland een locatievoordeel, omdat deze havenstad dichtbij ligt.”

Waarom werkt DFHV graag samen met de Rotterdam Food Cluster aan dit project?

“Het project is voor ons zo spannend omdat we niet alleen naar de Duitse supply chain kijken, maar beginnen waar Nederland en Duitsland elkaar overlappen of elkaar aanvullen in de keten. Het Rotterdam Food Cluster is een plezierige organisatie om zo’n project mee te doen, omdat de organisatie economisch neutraal is en zeer innovatief.”

Verpakkingen en digitalisering zijn thema’s van deze samenwerking. Wat zijn de verwachte resultaten?

“Allereerst willen we begrijpen waar overeenkomsten en verschillen zijn in de supply chain van Nederland en Duitsland. We willen voorbeelden van best practices identificeren. Op basis van die voorbeelden kunnen we projecten ontwikkelen die meer efficiëntie opleveren voor alle betrokkenen. Voor verpakkingen kan dit bijvoorbeeld gewichtsbesparing of betere recycling betekenen. Als het gaat om digitalisering, kun je denken aan blockchain-technologie om data en transacties veilig op te slaan.”

Wanneer is deze samenwerking wat u betreft geslaagd?

“Het zou voor mij ideaal zijn als we tot concrete, bruikbare resultaten komen voor eerste, behapbare projecten. Hierop voortbouwend zouden we samen grotere projecten kunnen aanpakken. Sommige mensen die geïnterviewd zijn – ik vrees landgenoten van mij – beschreven Duitsland als een ‘digitale woestijn’. Het zou mooi zijn als we daar wat water kunnen brengen.”

'Rotterdam heeft voor Duitsland een locatievoordeel'

Andreas Brügger, DFHV