Door: Adriaan van der Giessen 05 dec, 2018

Tijdens het EU Fresh Info Forum op 29 november waren 10 masterstudenten van Erasmus Universiteit aanwezig op uitnodiging van Rotterdam Food Cluster. Met het thema ‘Tsunami of Technology’ en lezingen rondom Big data, Robotica, Kunstmatige Intelligentie, Drones en Blockchain, kwamen er vele kansen voor de foodsector voorbij in het World Horti Center. Vertegenwoordigers van internationale, toonaangevende food- en techbedrijven gaven inzicht in hun technologische innovaties. Hierdoor kregen de studenten een goed beeld van het carrièreperspectief in de foodsector.

EU Fresh gesprek student bedrijf

Studenten overwegen carrière in foodsector

De studenten Supply Chain Management en Innovation Management maakten kennis met vooraanstaande foodbedrijven en waren aangenaam verrast over de vele loopbaanmogelijkheden binnen de foodsector. Er werd dan ook volop genetwerkt met bedrijven zoals Rijk Zwaan, the Greenery en Capespan. In het dagprogramma gaf Jumbo inzicht in hun digitalisering en gaf Europarlementariër Jan Huitema zijn visie op de verhouding tussen techniek en beleid. Daarnaast gingen verschillende sessies gedetailleerd in op bijvoorbeeld blockchain, robotica, artificial intelligence en drone toepassingen. Hieruit blijkt wel dat de foodsector een zeer breed en aantrekkelijk werkveld is voor studenten. De aanwezige studenten waren erg geënthousiasmeerd over de foodsector en gaven aan na deze dag zeker een carrière hierin te overwegen.

In contact komen met studenten?

Wilt u met deze enthousiaste studenten in contact komen om hen een afstudeerstage of baan aan te bieden? Neem contact op met Adriaan van der Giessen.