Door: Sharon Janmaat 13 apr, 2017

Het Rotterdam Food Cluster heeft jongeren nodig. In 2050 moeten er wereldwijd 9 miljard monden gevoed worden, maar de huidige wereldwijde voedselproductie volstaat niet voor deze groei. Continu innoveren is voor de foodsector essentieel; studenten kunnen hierin met hun kennis hét verschil maken.

Een slimmer voedselsysteem is nodig. De bedrijven binnen het Rotterdamse Food Cluster produceren en ontwikkelen hiervoor dagelijks oplossingen. De sector is voor jongeren interessant vanwege het internationale karakter en het carrièreperspectief voor professionals op alle niveaus en disciplines.

De wereld van food

Ter gelegenheid van de lancering van het samenwerkingsplatform ‘Food for the Future’ volgden 150 studenten een uniek college in het Stadhuis van Rotterdam. Dagvoorzitter Marijn Frank, tv-presentatrice van Keuringsdienst van Waarde, nam de jonge studenten mee in de wereld van food. Een aantal kopstukken uit de foodsector gaven een doorkijkje naar de toekomst en vertelden hen over de vele mogelijkheden die de sector aan jong talent biedt op alle niveaus en disciplines.

Samenwerkingsplatform ‘Food for the Future’

Digitalisering, nieuwe technologieën, verduurzaming en verstedelijking beïnvloeden de Rotterdamse foodsector in razend tempo. Als we voorop willen blijven lopen, dan is concreet onderzoek naar innovatie en aansluitende opleidingen voor de skills van de toekomst noodzakelijk. Onderwijsinstellingen, bedrijven en gemeente Rotterdam gaan deze uitdaging sámen aan. Binnen het platform ‘Food for the Future’ bereiden zij zich voor op de toekomst, zodat het onderwijs aansluit op de veranderende arbeidsbehoeftes van het bedrijfsleven in de foodsector. Ook voeren zij de komende jaren een concrete onderzoeksagenda uit, gericht op de benodigde businessmodellen van morgen.

Wilt u extra kennis opdoen en mogelijke samenwerkingspartners ontmoeten binnen de foodsector van regio Rotterdam? Meld uw bedrijf dan hier aan.