Wethouder Bonte opent Erasmus Sustainability Hub & Erasmus Food Lab

Door: Adriaan van der Giessen 18 okt, 2018

Wethouder Bonte heeft dinsdagmiddag 16 oktober de nieuwe Sustainability Hub geopend op de campus van de Erasmus Universiteit. De Hub is een centrale locatie waar alle duurzaamheidsinitiatieven van de universiteit samenkomen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het Erasmus Food Lab.  

test

Naar een duurzamere universiteit en gezondere stad

Onder luid applaus haalde Arno Bonte, wethouder Duurzaamheid en Energietransitie, de schaar door het bloemrijke lint waarmee de Hub officieel werd geopend. De wethouder complimenteerde de studenten met hun ambitie en vrijwillige inzet voor een duurzamere universiteit en een gezondere stad. Duurzaamheid is een belangrijk thema van het Rotterdamse college, maar de overheid kan het niet alleen en heeft dus partners zoals de universiteit nodig.

Onderzoek naar duurzame voedingskeuzen

Niet geheel toevallig vond de opening plaats op Wereldvoedseldag waarmee een belangrijke link werd gelegd naar het Erasmus Food Lab. In het Food Lab gaan onderzoekers, studenten en koks gezamenlijk onderzoek doen naar duurzame voedingskeuzen voor de toekomst en de manier waarop gedragsverandering hiertoe kan worden ingezet. Hierbij wordt sterk gelet op de voorkeuren van studenten, zij zijn immers de volgende generatie consumenten. De universiteit is met ongeveer 30.000 studenten een perfecte omgeving om dergelijke onderzoek uit te voeren.

Bent u ondernemer in food en geïnteresseerd in de initiatieven van het Food Lab, neemt u dan contact op met Pinar Coskun, projectmanager Erasmus Food Lab.