Door: Redactie 19 mrt, 2019

Wilt u alles weten over Vertical Farming? Onderzoekers van Wageningen University & Research hebben een Wiki Vertical Farming (digitaal lesboek) opgezet binnen Groen Kennisnet. Hier vindt u achtergrondinformatie over Vertical Farming, mogelijke businessmodellen, benodigde voorzieningen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Digitaal leermateriaal Vertical Farming

De Wiki Vertical Farming is in eerste instantie door onderzoekers van Wageningen University & Research opgezet voor het onderwijs (WURKS project). Ook voor andere geïnteresseerden is de Wiki toegankelijk. Het materiaal gaat in op Vertical Farming, een nieuw teeltsysteem dat voor de tuinbouw nieuwe kansen biedt. Met deze innovatieve high tech teelttechniek kunnen nieuwe producten op de markt gebracht worden of kunt u nieuwe markten bedienen. Veel voorbeelden van Vertical Farming ziet u in de stedelijke omgeving.

Achtergrondinformatie & praktijk

In de Wiki Vertical Farming is achtergrondinformatie te vinden over Vertical Farming: Waarom beginnen ondernemers met een Vertical Farm? Welke typen Vertical Farm zijn er? Wat zijn de businessmodellen achter Vertical Farming? En welke technische voorzieningen zijn er nodig? De onderzoekers van WUR, hebben in de Wiki tal van voorbeelden opgenomen uit de praktijk. Foto’s, filmpjes en diverse publicaties, die in de wiki zijn opgenomen, bieden ruimte voor verdere verdieping. En voor gebruik in het onderwijs zijn vragen en opdrachten toegevoegd. U kunt er direct mee aan de slag!

Bekijk de Wiki