Door: Sharon Janmaat 17 jul, 2017

Rotterdam streeft naar duurzame en efficiënte foodketens. Rotterdam Food Cluster nodigt bedrijven in de AGF-sector in onze regio uit hun logistieke- en ladingsdata onderling beveiligd uit te wisselen. ABC Logistics in Poeldijk, specialist in wegvracht, luchtvracht en ferryvervoer, stelt als eerste data beschikbaar om een simulatie uit te voeren met andere partijen. ABC Logistics is een belangrijke logistieke dienstverlener in de sector voor o.a. Valstar Holland, Yex en Bioworld.

Opschaalbare modellen voor efficiënte en duurzame verlading
Het uitwisselen van logistieke data levert grote voordelen op, zoals optimale efficiency van pallet- en laadruimte, afgestemde beschikbaarheid van docks en minimalisering van vervoersbewegingen. Als we deze data uitwisselingsmodellen succesvol weten op te schalen, loopt regio Rotterdam straks voorop als meest duurzame en innovatieve foodcluster van de wereld.

Winst Smart Logistics programma
Door samenwerking met verschillende bedrijven in de AGF sector kunnen we op grote schaal optimaliseren. De voordelen voor de Agro Logistiek door deelname aan het programma Smart Logistics zijn onder andere:

  • kostenbesparing
  • margevergroting
  • effectievere belasting wegennet
  • milieuprestatie (uitstoot CO2) op logistieke component (MVO)
  • inzicht optimalisatie mogelijkheden of bevestiging

Oproep deelname
Wij zijn op zoek naar partners die samen met ABC Logistics en andere logistieke partijen willen werken aan de logistiek van de toekomst. Wilt u uw bedrijf aansluiten op deze pilot? Neem contact op met Sharon Janmaat voor meer informatie.