Rotterdam Food Cluster feliciteert Westland met World Horti Center

Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de tuinbouw

Door: Sharon Janmaat 09 mrt, 2018

Koningin Máxima opende woensdag 7 maart jl. officieel World Horti Center in Naaldwijk. Het mondiale kennis- en innovatiecentrum in het hart van de Nederlandse glastuinbouw heeft met de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek, overheid en bedrijfsleven een wereldwijde primeur.

Met de opening van het World Horti Center heeft onze prachtige regionale foodsector er weer een icoon bijgekregen waar buitenlandse delegaties, studenten en ondernemers inspiratie en kennis kunnen opdoen hoe belangrijk onze regio is op het gebied van Food en Flowers. Het inspireren van onze nieuwe generatie studenten voor een carrière in deze sector en het inspireren van buitenlandse bedrijven en investeerders om zich hier te vestigen krijgt met het World Horti Centrum weer een krachtige impuls.

Mechatronica leerlingen - Rotterdam Food Cluster

De koningin opende het World Horti Center officieel door een stalen wereldbol, die symbool staat voor de grote bijdrage van de tuinbouwketen aan wereldwijde uitdagingen, te plaatsen op een standaard. Vervolgens bezocht de koningin tijdens een rondleiding door het centrum verschillende klaslokalen en kreeg ze letterlijk een kijkje in de keuken bij MBO-studenten. Peet van Adrichem, directeur van Demokwekerij Westland, liet haar zien hoe onderwijs, onderzoek, ondernemers en overheid in het glastuinbouwcentrum samenwerken. ‘Dit voegt jonge geesten toe aan de sector die kritische vragen stellen’ aldus de aanwezige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten.

World Horti Center - Rotterdam Food Cluster

'Dit voegt jonge geesten toe aan de sector die kritische vragen stellen'

Carola Schouten Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

In World Horti Center exposeren alle schakels binnen de tuinbouwketen, zo’n 100 bedrijven, jaarrond de laatste innovaties en ontwikkelingen. Onderwijs en bedrijfsleven onderzoeken duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken zoals voedselzekerheid, voedselveiligheid, watermanagement, duurzaamheid en gezondheid te beantwoorden. Het centrum verwacht als etalage van de tuinbouwsector zo’n 25.000 (internationale) vakbezoekers per jaar en is een broedplaats voor nieuwe initiatieven als HortiHeroes, een incubator en talentenprogramma voor de sector.

Meer informatie over het World Horti Center is te vinden op www.worldhorticenter.nl