World Food Park: Smart Logistics

Beveiligd uitwisselen van logistieke data in AGF-sector

Door Sharon Janmaat > 13 apr, 2017

In het geconditioneerd wegvervoer blijft 44% van de palletruimte onbenut. Het beter benutten van die laadruimte levert retailers en traders financieel voordeel op en verbetert onze concurrentiepositie als regio Rotterdam. Bovendien verlicht efficiency de druk op de wegen, verhoogt het ons duurzaamheidsprofiel en verlaagt het de CO2 uitstoot.

Schaalvergroting, automatisering en digitalisering
Om toekomstbestendig te kunnen opereren anticipeert Rotterdam Food Cluster op de toenemende behoefte bij retailers en traders aan schaalvergroting, automatisering en digitalisering van de foodsector. Samen met partners ontwikkelen we een fysiek en digitaal platform om andere regio’s internationaal optimaal te faciliteren en nieuwe stromen en activiteiten aan te trekken. Om in te kunnen spelen op de actualiteit zijn we al in gesprek met grote spelers uit het Verenigd Koninkrijk om hen na een eventuele Brexit maximaal te kunnen bedienen in hun behoefte aan arbeid en toegevoegde waarde.
Smart-Logistics-system

Beveiligde en geanonimiseerde simulatie en ontwerp platform
Rotterdam Food Cluster biedt de mogelijkheid aan:

  • bedrijven in de AGF (-logistiek) om (volledig beveiligd en geanonimiseerd) een simulatie te laten uitvoeren op wat samenwerking hen individueel kan opleveren;
  • partners (publiek en privaat) om mee te praten over en mee te ontwerpen aan het fysiek en digitaal platform.

Wat
Simulatie en ontwerp Smart Logistics Hub


Wie
Bedrijven in AGF-logistiek, retail en andere stakeholders. Al deelnemende bedrijven zijn: ABC Logistics, Terra Natura International, Verstegen en Snijpunt.

Waar 
Rotterdam Food Cluster

Wanneer 
2016 tot 2020

Doel
Optimaliseren van de regionale concurrentiepositie als AGF logistieke dienstverlener.

Oproep
Wij zijn nog op zoek naar partners. Wilt u deelnemen aan een simulatie of meebeslissen over de ontwikkeling van de regionale hub? Neem contact op met Sharon Janmaat voor meer informatie.

Presentatie Smart Logistics Download (814.62 Kb)
Smart Logistics Leaflet Download (966.39 Kb)
Presentatie Smart Logistics Download (814.62 Kb)
Smart Logistics Leaflet Download (966.39 Kb)

Ontwikkelingsstrategie van World Food Park

Hoe wordt World Food Park ontwikkeld? De steller van het rapport is geïnspireerd door bedrijventerrein Reijerwaard; de uitvoering kan in de gehele regio plaatsvinden.

Download hier de Ontwikkelingsstrategie van World Food Park (pdf) Download (1.08 Mb)