Door Sharon Janmaat > 13 apr, 2017

De productie, verwerking en handel van aardappelen, groente en fruit (AGF) in regio Rotterdam levert enorme reststromen op. We noemen het nu nog afval, maar je kunt er vaak waardevolle dingen mee doen (verwaarden). Denk bijvoorbeeld aan verpakkingsbedrijven die tomaten weten te verpakken in hun eigen stengelmateriaal.

Rotterdam wil hierin een stapje verder gaan. TNO onderzocht voor regio Rotterdam welke inhoudsstoffen uit onze reststromen commercieel interessant zijn om verder te bewerken. We doen nu zelf extra onderzoek naar de volumes, zodat investeerders inzicht krijgen in potentieel rendement. Met aanvullend onderzoek en nieuwe installaties breiden we zo het bestaande verdienvermogen van de AGF-sector in de regio uit.

Wat

AGF reststromen verwaarden

Wanneer

Onderzoek gestart in 2016 – inschrijven is mogelijk

Doel

Uitbreiden van verdienvermogen voor bestaande business modellen

Oproep

Wij zijn voor dit onderzoeks- en innovatieprogramma op zoek naar partners en investeerders die geïnteresseerd zijn in circulariteit. Heeft u interesse of zoekt u meer informatie? Neem contact op met Amelia Oei.

TNO Rapport Nieuw Reijerwaard Verwaarden reststromen

29 mei 2017

De mogelijkheden van de verwaarding van reststromen uit de verwerking en handel van aardappelen, groente en fruit (AGF). De steller van het rapport is geïnspireerd door bedrijventerrein Reijerwaard; de uitvoering kan in de gehele regio plaatsvinden.

Download hier de TNO Rapport Nieuw Reijerwaard Verwaarden reststromen (pdf) Download (722.37 Kb)