Dutch Fresh Port is een internationaal knooppunt voor de agro-, vers-, en foodlogistiek. Dit knooppunt ligt tussen de A15 en A16 ter hoogte van Barendrecht en Ridderkerk en staat in directe verbinding met de Rotterdamse haven. Bedrijven en overheden werken samen om onder andere de bereikbaarheid in stand te houden en het cluster nog verder te verbeteren.

Samenwerkingsverband tussen ondernemers en de overheden

Dutch Fresh Port is een samenwerkingsverband tussen de ondernemers, de gemeente Ridderkerk, de gemeente Barendrecht, de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland.

De bedrijven importeren het hele jaar door groente en fruit uit Europa, Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Een deel van deze producten belandt in de Nederlandse supermarkt. 25 procent van alle groente en fruit in de Nederlandse supermarkten arriveert eerst in Barendrecht. En veel producten worden vanuit Barendrecht doorverkocht aan supermarkten door heel Europa. Een goede verbinding met de Rotterdamse haven en belangrijke snelwegen is zodoende van groot belang. De gemeente Rotterdam waarborgt samen met de andere overheden de bereikbaarheid van Dutch Fresh Port.

96 hectare grond beschikbaar voor nieuwe bedrijven

Op dit moment wordt Dutch Fresh Port uitgebreid met 96 hectare grond voor bedrijven die werkzaam zijn in de agro-, vers-, en foodlogistiek. Om het vestigingsklimaat van Dutch Fresh Port aantrekkelijk te maken voor andere bedrijven, werken de deelnemers uitgebreid samen in een gebiedsteam. In de teams komen verschillende bouwstenen aan bod, zoals: bereikbaarheid, innovatie, werkgelegenheid en duurzaamheid.

Werkgelegenheid

De gemeente Rotterdam focust zich op de bouwsteen werkgelegenheid. Voor werkzoekenden in Rotterdam-Zuid is dit een interessante sector en bedrijven in Dutch Fresh Port hebben behoefte aan meer personeel. De gemeente zorgt voor verbinding tussen de bedrijven en werkzoekenden.

Dutch Fresh Port is nog volop in ontwikkeling. De organisatie streeft ernaar in het najaar van 2020 een programma klaar te hebben waaraan de komende jaren gewerkt wordt.

Wil je meer informatie over Dutch Fresh Port?

Neem contact op met Adriaan van der Giessen