Dit jaar komen foodprofessionals over de hele wereld samen op het digitale platform van IFAMA. Zij starten of nemen deel aan discussies over het wereldwijde agri- en foodsysteem en volgen webinars over actuele foodthema’s. Het event is begin juni gestart en loopt door tot november 2020. Ook jij bent van harte welkom om mee te doen.

Wat is IFAMA?

IFAMA (International Food and Agribusiness Management Association) bestaat uit academici, beleidsmakers, studenten en agri- en foodbedrijven uit meer dan 50 landen. Samen onderzoeken ze hoe het wereldwijde agri- en foodsysteem kan worden verbeterd, zodat er in de toekomst ook nog genoeg eten is. Jaarlijks vindt er een internationaal congres plaats waar foodprofessionals hun innovaties en ideeën uitwisselen.
Dit jaar zou de dertigste editie van het congres, genaamd ‘Food for the future’, in de Doelen in Rotterdam plaatsvinden. Vanwege het coronavirus kon dit niet op deze wijze doorgaan en koos de organisatie voor een andere vorm: IFAMA2020-Rotterdam goes digital. Het grote voordeel van deze vorm is dat de conferentie niet locatiegebonden is, daardoor veel langer kan doorgaan en dus een groter bereik heeft. Waar je ook woont in de wereld, je kunt maandenlang deelnemen aan discussies en webinars volgen.

De activiteiten op het digitale platform

Discussies
Op het digitale platform vind je video’s en teksten over diverse foodgerelateerde onderwerpen. Deze vormen de basis van de discussies die plaatsvinden. Als je zelf ervaringen wilt delen of inspirerende cases hebt, dien deze dan vooral in. Hoe meer discussieonderwerpen hoe levendiger en actueler het platform blijft. Voorbeelden van onderwerpen waarover wordt gediscussieerd zijn:

  • de impact van COVID-19 op het wereldwijde voedselsysteem;
  • digitalisering van het voedselsysteem;
  • de geschiedenis van de Nederlandse landbouw en de positie nu

Discussieonderwerpen die nog op de planning staan zijn:

  • Gezondheid
  • Handel en logistiek

Onlangs besprak landbouweconoom Niek Koning het concurrentievoordeel van Nederlandse boeren in deze video:

Hier vind je alle actuele discussieonderwerpen.

IFAMA 2020 Symposium en WiCaNeM-conferentie
In november dit jaar zal een IFAMA/WiCaNeM-conferentie plaatsvinden voor hooguit 100 personen in de Doelen. Onder andere auteurs en zakelijke professionals presenteren er hun peer-reviewed onderzoek.

Essay Challenge
De jaarlijkse Student Case Competition is vervangen door de IFAMA 2020 Essay Challenge. Het thema is: ‘Hoe kan de duurzaamheid, productiviteit en markttoegang van kleinschalige suikerrietboeren verbeteren?’ Ben je student, net afgestudeerd of young professional? Zet dan je visie over dit onderwerp op papier. Je kunt je essay insturen tot 30 september 2020. Download hier de PDF voor meer informatie.

Lever een bijdrage aan het platform!

Hoe kun je meedoen?

Deelname aan IFAMA goes digital is geheel gratis.

Updates ontvangen?

Stuur een e-mail naar ifama@foodlog.nl met als onderwerpregel: IFAMA2020. Zo blijf je per e-mail op de hoogte van alle nieuwe onderwerpen en gesprekken.

Partners van IFAMA2020: Rotterdam Food Cluster, provincie Zuid-Holland, Leiden Delft Erasmus Alliantie van Universiteiten, Hogeschool Inholland, Wageningen Universiteit en Foodlog.
De Student Essay Challenge wordt gesponsord door Bayer.

Contact opnemen